Smälta guld till ny vigselring

smälta gammalt guld och göra nya smycken

Smälta guld till ny vigselring

Släta ringar smälts ner och formas till vigselring. Att smälta guld till ny vigselring är bra för både plånbok och miljö. Kundens gamla släta ringar och andra guldsmycken har nu hettats upp så mycket att guldet blir flytande. Med van hand häller Guldsmed Anders Fors det flytande guldet ner i götet. Det ger honom en guldstång som han sen kan bearbetas till nya vigselringar eller ett annat smycke som kunden önskar få tillverkat.

hälla flytande guld

Vigselringen löds ihop

Ringen är slutet – i dubbel bemärkelse. Gamla vigselringar har smälts ner och blivet material för nya. I bilden nedan så ser ni hur den nya guldringen löds ihop så att den symboliska cirkeln skapas. Att återvinna gamla smycken och tillverka nya är både miljömässigt bra, men också ofta förenat med känslor om det är ärvda smycken från en kär anhörig.

När vi smältar om kundens gamla guld så händer det att vi filmar detta om kunden önskar, alternativt att kunden är med vid just detta momentet.

tillverka vigselring av gammalt guld

Har ni gamla smycken som ni vill tillverka nya vigsel eller förlovningsringar av så är ni välkomna att boka ett besök till vår Guldsmedsverkstad.

Mvh

Anders Fors Guldsmed

Etabl. 1977

tidsbokning: 070-7762600

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *