GRAVYR

handgravyr ringar

Jag erbjuder maskingravyr för alla ringar, men för att ni ska ha möjlighet att få en helt igenom handgjord ring så går det få den handgraverad.

Vi kan också erbjuda utvändigt graverade (skulpterade) ringar av Arthur Kolehmainen som finns hos oss. Han är mycket kreativ och kan med sitt formspråk och handgraverad ytterligare ge era ringar en personlig stil. Han skissar upp förslag åt er på önskad gravyr eller presenterar en idé på vad som går att göra. Arthur har en egen hemsida där ni kan se exempel på handgravyr och mönstrade ringar han utfört, se: formgravyr.se.

Lika unik och speciell som kärleken är – lika unika är ringar med handgravyr. Som guldsmed får jag ibland frågan om vilka typsnitt som går att få. Mitt svar är, om du väljer handgravyr så kan du få ett typsnitt som ännu inte finns – utan skapas just för dig.

Stickel

Det kan vara så att du t.ex vill ha din och din kärestas signaturer i era ringar. Du kanske vill ha någon symbol eller kanske gravyr av den plats där ni möttes.

En annan  handgravör som jag rekomenderar är Michiko Englund, se: www.michikogravyr.se.

typsnitt gravyr av ringar

Egentligen är det bara fantasin som sätter gränser och för en kreativ handgravör som Kerstin Östberg går det mesta att ta fram. Vi har sedan många år samarbete med Kerstin och jag rekomenderar alltid att låta handgravera en handgjord ring, se: www.ostberg.se

Gravören arbetar för hand med sin stickel, och formar varje bokstav precis som ni vill ha den. Kerstin & Michiko har samlat både exempel och information på sina hemsidor.

Till vänster ser ni ett litet urval av typsnitt vi kan göra i vår gravyrmaskin. Vi kan även göra olika symboler.