JUVELFATTARE

Inte många känner till att det behövs en Juvelfattare för att färdigställa ett juvelssmycke. Guldsmeden gör smycket och förarbetet, men själva inpassningen och fastsättandet av ädelstenarna skall utföras av en Juvelfattare.

Hur fästs då en ädelsten? Ja till skillnad mot ”krimskrams” så som bijouterier så limmas INTE juveler utan ädelmetallen smids med stor skicklighet av Juvelfattaren över ädelstenens rondist (midja).

En skicklig Juvelfattare kan lyfta kvalitén och karaktären på ert smycke och vikten av ett skickligt fattningsarbete får inte glömmas.

Förutom utseende så påverkar också kvalitén på fattningsarbetet hållbarheten.

juvelfattarkurs juni 2013

Vi har sedan en tid tillbaka samarbetat med Magnus Svärd – en erkänt skicklig Juvelfattare med Mästarbrev.

Magnus håller även utbildningar i Juvelfattning – allt för att bibehålla och öka kunskapen i branschen kring infattning av ädelstenar.

Att som guldsmed ha kunskap om hur juvelfattaren arbetar ger oss möjlighet som guldsmeder att utforma smycken med ett gott slutresultat.

Vi (Anders Fors & Jenny Fors Gentele) gick själva på en Juvelfattningskurs för att ytterligare öka vår kunskap för att kunna erbjuda våra kunder hög kvalité på våra arbeten.

juvelfattaren med mästarbrevMagnus slår in sin MS stämpel i de fattningsjobb som han gör åt oss – ett signum för hög kvalité.

Besök gärna hans hemsida: Masterstonesetter.com