Platinaring med diamanter

Diamantring i platina

Tillverka ny ring i platina

En kund hade ärvt en äldre antikslipad diamant och önskade tillverka en ny ring med den gamla ringen som förlaga. Hennes ärvda ring var väldigt tunn och sliten och därför rådde jag henne att vi skulle göra den nya ringens skena lite kraftigare. Även och platina är en väldigt ädelmetall som är motståndskraftig mot nötning så får den inte vara för tunn.

Hon har också önskemål om att lägga till lite större diamanter på sidan om den stora diamanten. Den gamla ringen hade mycket mycket små rosenstenar infattade i ringskenan. För att kunden och jag skall känna oss trygga i att vi förstått varandra så skissar jag upp förslag på hur denna nya ring. Bilden nedan är en cad-skiss som jag har fotorenderat vilket gav henne en fotorealistisk bild av ringen. Denna platinaring skulle också passa väldigt bra som en vigselring i platina.

omarbete av gammal ring i platina

Gammal platinaring i ny gestaltning

Ytterligare en cad-skiss av ringen från en annan vinkel. Den stora fattningens speciella design har jag hämtat från kundens utslitna ring. När man ritar i cad så brukar det ta några timmar att ta fram förslag.

skissförslag av ny platinaring

Omarbete till ny ring i platina

Den nya ringen är klar och vi har här fotat ringen. Ringens slutliga formgivning stämmer väl överens med cad-skisserna, vilket är bra för både oss och kunden.

 

ring i platina med diamanter

Platina den ädlaste av alla ädelmetaller

Ja platinans egenskaper är förutom dess exklusivitet, bra motståndskraft mot nötning, vacker vit färg, vilket innebär att den aldrig behöver ytbehandlas.

platinaring med antikslipad diamant

Att få ge nytt liv åt ett gammalt smycke och dessutom bidra till att höja känslan av lyx för betraktaren och bäraren av ringen är en härlig känsla. Har ni något gammalt smycke som ni vill ge nytt liv eller tillverka en helt ny ring med personlig design så är ni varmt välkomna att boka ett möte.

Har ni inte möjlighet att besöka vår ateljé så kan vi även erbjuda onlinemöten där vi tillsammans med er skissar upp förslag. Ni får då en länk mailad till er så ni kan följa med på er egen skärm hemma när vi skissar upp förslag, se tidsbokning.

Bästa hälsningar

Anders Fors

Guldsmed

Etabl. 1977

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *