Guldringar

Sedan urminnes tider har vi använt guld vid tillverkning av guldringar såsom bla. vigselringar och förlovningsringar.I Sverige så har vi en lång tradition på att guldringar skall ha en hög guldhalt. Den vanligaste halten på ringar guld är 18 k innebär att guldringarna har 75% rent guld och 25 % av andra metaller. Ringar i guld med denna legering har en god hållfasthet, smidbarhet och glans.

olika färger på ringar guld

Det går att legera (blanda) guldet på en mängd olika sätt så man kan få olika färger på guldringarna. Söker du traditionellt handgjorda ringar i guld så har du kommit rätt. Vi gör våra guldringar helt handsmidda och i valfria profiler, bredder samt höjder. ha hög ädelhalt, dvs mängden guld i våra smycken är hög. Den vanligaste legeringen är 18 k guld i ringarna, men tyvärr ser vi alltmer exempel på låghaltiga guldringar. För oss som guldsmeder så är begreppet ” ringar guld ” först när ringen är minst 18 k guld.

Guldringar i alla former

guldringar

Bokar du in ett besök i vår guldsmedsverkstad så har du möjlighet att på nära håll ta del av hur en handgjord ring tillverkas, du kan även se filmen nedan hur guldringar tillverkas för hand.

Ringar guld – bilden till vänster är en traditionell slät ring som vi kanske i första hand förknippar med hur en guldring förr såg ut. Önskar du se mer exempel på guldringar gå in i menyn ovan och klicka på vigselringar och därefter släta ringar. Obs – dessa modeller är bara exempel på vad vi kan göra. Vi tillverkar unika ringar utifrån önskemål och tar även mot guld för omarbetning till nya guldringar.