Sälja guld – Värdera smycken

Den största glädjen finner jag som guldsmed att tillverka nya smycken av ditt gamla guld. Idag har vi ett högt guldpris och en del ställs inför frestelsen att sälja sitt guld och omvandla sina gamla smycken till kontanter.

Sälja guld

Jag ser med sorg i hjärtat att många smycken av hög kvalité sänds för nedsmältning och ett gammalt kulturarv går i graven. Eftertanke är något som jag rekomenderar dig innan du tar beslut om att sälja dina smycken.

Ett smycke av hög klass kan i vissa fall vara värt att reparera och glädja sin ägare under många många år. Alternativ kan vara också att reparera ett smycke inför en försäljning  på någon av kvalitetsauktionerna och på så vis få ut ett bättre pris.

Om smycket är mycket slitet och av mindre kulturhistoriskt värde så är vår rekomendation att omarbeta, lämna i inbyte eller sälja. Slitage mellan olika former av smycken kan variera stort. Ringar och armband som används dagligen är utsatta för ett helt annat slitage än t.ex. hängsmycken, broscher, örhängen. Ibland så kan vi också ge dig en idé om hur en brosch kanske kan omarbetas till ett mer användbart hängsmycke. Med vår långa yrkeskunskap ger vi dig råd innan en eventuell försäljning av ditt guldsmycke som guldskrot.

VÄRDERING AV SMYCKEN

Vid denna genomgång av dina smycken tittar vi även på värdet och kvalité på eventuella ädelstenar i smycket. Även om du tar beslut om att sälja ditt guld så kanske du ändå vill behålla någon av ädelstenarna och i ett senare skede göra ett smycke av denna. Vi hjälper dig då med att ta ut ädelstenarna.

Vid försäljning av ditt guld så får du alltid vara med vid invägningen av dina smycken. I vår hantering mot polismyndigheten så fotograferar vi föremålen på vågen (se bild höger) där då både vikt och föremål framträder tydligt.

Jag har varit aktiv guldsmed i över 35 år och nu 2012 firar mitt företag Anders Fors Guldateljé 35 år.

Står du i begrepp att sälja guld – kontakta mig på 070-7762600 så får du aktuellt guldpris (inköpspris vi ger för guld) och kan samtidigt boka in en tid för en yrkesmässig bedömning av dina smycken.

Sälj ditt guld till medlem i guldalliansen

Om du inte bor i Stockholm och söker någon yrkesman i din närhet som är medlem i Guldalliansen, se länk nedan

Obs – vi inköp måste ni uppvisa legitimation. Vi tar endast emot tidsbokade besök och det guld som säljs sänds till Guldalliansen så vi ligger inte på något lager av guld (pga rånrisk).