Reparationer Smycken

Guld är något som är bestående, men daglig användning sliter på smycken. Armband slits normalt mest vid låset och till sist kan det sluta med att länken går av.

laga fattning

På bilden till vänster så visas var slitaget är störst på fattningen på en enstensring. En enstensring kan också få ett slitage i nedre delen av fattningen om den under många år legat an mot en annan ring. Både slitage av klor samt slitage av fattningens underdel går att laga. Om slitaget är långt framskridit så brukar vi rekomendera att tillverka en ny fattning som sedan lödes fast i ringskenan.

Är ett smycke lagat många gånger så hamnar man ibland i ett läge då det kanske är bäst att omarbeta sitt gamlaguldsmycke till ett nytt. Många gånger går det dock att reparera sitt gamla armband eller laga ”mormors” gamla ring.

På följande pdf filer finner du riktpriser på vad detta kostar, men maila gärna en bild av ditt smycke innan vi ger dig info om exakt pris och om smycket går och är värt att reparera. Priserna på nedanstående reparationer är inkl. moms, men exklusive ev. tillkommande guld. Frakt tillkommer också på priserna med 80,- om ni inte hämtar i vår verkstad.

Leveranstid på reparationer är för icke komplicerade reparationer som t.ex ändring storlek av slät ring 1 – 3 dagar och mer komplicerade arbeten ca 2-4 veckor.

Vid förfrågningar om priser för reparationer så skicka gärna sms med bild på smycket till 070-776 26 00 alternativt skicka en förfrågan till oss nedan.

Föreslå gärna dag och tid som passar för ett eventuellt besök samt vad Ni är intresserad av för typ av smycke. Detta förenklar tidsbokningen för oss och vi kan ge Er bästa möjliga service!
Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.