KÖPINFORMATION

LEVERANS

Jag levererar släta ringar inom sju arbetsdagar, men önskar ni fortare leverans slå en signal (08-882936) då vi ibland kan ordna släta ringar på 1-2 dagar. Vigselringar däremot kan ta upp mot sex veckor, så jag rekommenderar att ni är ute i god tid. Vissa perioder går det att få smycken tidigare än sex veckor, så fråga gärna om det i samband med att ni gör er beställning.

Vid jul, nyår, påsk och andra storhelger kan leveranstiden bli längre än sex veckor. I så fall får ni reda på det innan ni gör er beställning.

Ringarna levereras i ett etui med ett kvalitetsintyg som garanterar att ringarna är formgivna och tillverkade i vår ateljé.

Varorna skickas alltid med försäkrad försändelse, och betalas med postförskottsrek.

PRISER

De priser som finns på den här hemsidan är inklusive moms och frakt. Alla priser är skrivna med reservation för eventuella ändringar. Priserna är per ring och vi förbehåller oss rätten att justera priserna i händelse av att råvarupriserna förändras med mer än 10% i förhållande till råvarupriserna den 1 juli 2008 om inget annat anges.

Vi hjälper dig med räntefri delbetalning upp till 100.000,- efter sedvanlig kreditprövning.

GRAVYR

I ringar så ingår kostnadsfritt maskingravyr där vi kan erbjuda en stor mängd typsnitt och symboler. Önskas handgravyr så räknar vi av 100,-/ring och sedan får ni vända er till någon av de 2 handgravörer som sedan ger er prisuppgift för detta arbete. Läs mer om dessa handgravörer på följande sida om gravyr.

DIAMANTKVALITÉ

Vår standardkvalité är tw, vs, vilket är en hög kvalité, men det går att få andra kvalitéer.

GARANTI

Merparten av de ringar som är tillverkade i min ateljé har 5 års garanti på infattningen av diamanten (ädelstenen). I de fall det rör sig om en infattning bestående av klor är det dock 2 års garanti. Vid förlust av sten får ni då en ny sten + arbetet utfört kostnadsfritt.

5-årsgarantin* gäller de ringar där diamanten (ädelstenen) är infattad ner i guldet och stenen tillhandahållits av Anders Fors Guldateljé. I de fall kunden har egen sten gäller ersättningen enbart arbetskostnaden för infattandet av ny sten. 5 års garanti gäller även för brott och skador på skenan.

*Obs – vid 24 månader så ingår en kostnadsfri översyn av er ring och det är en förutsättning för att 5 års garantin skall gälla.

En kostnadsfri justering av ringstorleken första året (12 mån) ingår. Detta gäller dock ej platina- eller palladiumringar.

Vid kraftig yttre åverkan, såsom slag, klämskador, ändring av ringstorlek, etc. gäller inte garantin. Jag rekommenderar er att ställa frågor om ni känner er osäkra över olika modellers hållfasthet. Vissa modeller håller ett helt liv och andra kan, pga formen på infattningarna vara mindre tåliga mot slitage, stötar och slag

Eftersom jag även gör omarbetningar och reparationer känner jag väl till de olika modellernas svagheter.

Vid garantitidens utgång ingår en kostnadsfri översyn i min ateljé av ringen med kontroll av ev. slitage.

Vid felaktig vara kontakta oss per telefon eller e-post. Vi betalar returen och står för transportrisken. Smycket måste rekommenderas alt. om värdet är högre än 5.000,- assureras. Reklamation skall ske inom 7 dagar. Returnera ej mot postförskott. Uppge leveransdatum, ert namn, adress, telefonnummer samt gärna även mailadress.

Vi ser dock gärna att ni först tar kontakt med oss per mail eller telefon så att vi snabbt får kännedom om eventuella felaktigheter. Vi är mycket måna om att att ni som kund skall vara nöjda med ert smycke, då nöjda kunder är vår bästa reklam!

DISTANSAVTALSLAGEN

Vid all försäljning över internet gäller denna lag som ger konsumenten bl.a. 14 dagars ångerrätt. Hos oss påbörjas denna ångerrätt i och med att vi erhållit er beställning. Ni har alltså möjlighet att ångra er beställning upp till 14 dagar efter det att du skickat beställningsformuläret. Alltså även när ni erhållit er ring eller era ringar. Ni får tillbaka pengarna.

Detta gäller bara våra lagerförda ringar. Om ni gör en beställning av ringar/smycken som tillverkas för er, i av er anvisade storlekar, omfattas denna inte av distansavtalslagen. Dvs. du kan inte returnera dessa ringar. Såsom guldsmed i andra generationen så kommer vi dock givetvis göra allt vad vi kan för att för att ni som kund skall känna er nöjda med ert köp.

Distansavtalslagen säger:
”konsumenten har inte ångerrätt om distansavtalet avser en tjänst som påbörjats under ångerfristen med konsumentens samtycke”