Tips när du ska välja smycke

Det är mycket att tänka på vid köp av ett smycke.

Kanske är det en förlovningsring eller vigselring med dess traditioner och stiltrender, eller så vill ni bara veta vad som gör en ring stadig, vilka diamantinfattningar som är säkrast, eller vilka material som finns att välja på.

olika diamantringar designade av Anders Fors

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Under generationer har vår familj arbetat som Guldsmeder designat smycken och vigselringar.

Läs gärna igenom de saker vi tycker är viktigast att tänka på, och är det någonting annat ni vill veta så kontakta oss gärna.

Material

Vi använder oss av många olika material till våra smycken. Vitguld, traditionellt rödguld, platina och palladium.

Platina brukar anses vara ädelmetallen nummer ett, och en platinaring har ett pris som är ungefär tre gånger så mycket som en ring i vitguld. Platina är dessutom lite tyngre än vanligt guld.

Cad skiss ring

Olika legering ger olika färg.

Att guld har olika färg beror på att man legerar (blandar) guldet med andra ämnen för att få det starkare och hårdare.

De flesta modeller här kan justeras efter ert önskemål, vilket kan påverka priset. En ring kan exempelvis göras lite kraftigare, lite lättare, extra stenar, annan bredd eller höjd på ringskenan, annan behandling av ytan (sidenmatt, frostad etc.), vapengravyr eller blandning av vit- och rödguld.

När det gäller behandling av ytan så informerar vi alltid om att detta är en effekt som efter en tid avtar på grund av slitage.

Uppritning av smycken i CAD

Ring ritad i CAD

Vi lämnar aldrig något åt slumpen och det är en av anledningarna till att vi valt att arbeta med CAD. Det är ett utmärkt verktyg att använda för att testa nya idéer men även i arbetet mot kund.

Det ger en helt ny möjlighet att förklara för dig som kund hur ditt smycke kan komma att se ut, och ger också möjlighet till fler varianter och justeringar. Allt för att du ska få ett smycke som passar just dig och din smak.

Genom att de fotorealistiska bilderna så kan vi vara säkra på att kunden och vi talar samma språk.