Unika vigselringar

färgstenar skapar unik ring

Unik vigselring

När något tillverkas och designas i ett exemplar då är något unikt. Denna ring som vi formgivit tillsammans med kunden. Vi har utgått från en annan modell som vi endast tillverkat i ett ex. och det är ringen Candy.

Candy är verkligen ”sockerfritt godis” som vi skrivit vid en annonsering då vi använt den som exempel på ringar vi skapat. När vi designade Candy och även med denna ring, så har vi börjat med ädelstenarna. Kunden har fått plocka ut former och färger på ädelstenar som hon tycker om och sen har vi utifrån dessa ädelstenar designat hennes vigselring. På bilden nedan så ser ni ihoplödning av ringskena och fattningar.

Styckgjord unik ring under arbetets gång

 De olika ädelstenarna

På bilden ser ni de olika ädelstenarna som skall fattas in i ringen. Det som inte finns med på bilden är dock de små diamanterna som skall sitta i ringens klor.

Ädelstenarna på bilden är Heliodor (gul beryll), blå Topas, Rubin, Malayagranat, Spessartingranat (gul/orange) samt droppslipad Diamantoidgranat (grön).

unika vigselringar designas

Inpassning ädelstenar i vigselringen

Innan vi skickar ringen till juvelfattaren så provar jag en sista gång hur väl ädelstenarna passar i ringen. Till min hjälp att plocka ädelstenarna har jag en liten pinne som det sitter vax på. Vaxpinnen är formad så den har en spets, vilken jag trycker lätt mot den sten jag önskar lyfta upp och lägga på önskad plats.

Gå gärna in på vår sida om ädelstenar och se alla fantastiska färger och former som finns. Hittar du ingen färg och form som du söker så kan vi få uppslipat i vilken form och färg som helst.

Ädelstenar passas in i vigselring

Boka designmöte till vår Guldsmedsverkstad i Stockholm

Vår specialité är att skapa unika vigselringar. I vår ateljé har vi flera duktiga formgivare och Guldsmeder som är med och tar fram specialdesignade smycken. Bokar ni ett besök så sätter vi oss tillsammans med Er och designar er kärleksgåva eller vigselring. Vi skissar då upp fotorealistiska förslag med hjälp av kraftfulla ritprogram.

Varmt välkommen att boka ett besök till vår ateljé i Stockholm, läs mer om hur det lägges upp, se tidsbokning.

Mvh

Anders Fors

Guldsmed, Formgivare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *