Anders Fors Guldateljé

Drivs av guldsmeden och formgivaren Anders Fors som har arbetat som guldsmed och formgivare i över 40 år.

Med en far som arbetade som guldsmed så har han i princip vuxit upp i guldsmedjan och första små stegen in i yrket togs redan som 7-åring då han med sin fars hjälp tillverkade en pärlring.

Vid 17 års ålder började Anders som lärling hos sin far guldsmeden Haldor Fors. 1977 startades sedan Anders Fors Guldateljé där Anders arbetade sida vid sida med sin far fram tills Haldor var i 75 års åldern. Enda fram till Haldor var 80 år så hjälpte han Anders i guldsmedjan.

Idag arbetar Anders sida vid sida med sin dotter Jenny som driver företaget Jewellery by Jenny som hon startade 2005.

I släkten har det funnits guldsmeder i generationer så långt tillbaka som 1806. Detta år blev Isac Malm färdigutbildad och var den första i raden av guld och silversmeder i släktträdet.

Verksamheten idag

Anders Fors Guldateljé utför idag allt från nytillverkning av vigselringar, förlovningsringar och andra smycken till omarbetningar samt reparationer.

Genom vidareutbildning inom CAD så har Anders utökat sin kompetens när det gäller formgivning och kan idag på ett utmärkt sätt förverkliga era idéer.

Ny teknik i kombination med det traditionella hantverket och Anders nyfikenhet gör att det inte finns något arbete som är omöjligt för Anders Fors Guldateljé.

Kvalité och personligt bemötande

Detta är två av ledorden som genomsyrar företaget.

Det personliga bemötandet är tydligt under konsultationsmöten där unika smycken designas tillsammans med Er som kund. Under 1-2 timmar sitter Ni ner i lugn och ro tillsammans med Anders som ritar ert smycke i CAD. Alla möten kräver tidsbokning för att kunna ge Er bästa tänkbara service.

Alla smycken som tillverkas har fokus på kvalité när det gäller allt från design, tillverkning och materialval.